Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@pcdeschieruiters.nl

 

Aangezien wij een doe het zelf vereniging zijn ziet u hieronder informatie voor er bij komt kijken om lid te zijn van PC de Schieruiters.

 

 

Wij zijn een vereniging die paardrijden mogelijk wil maken voor iedereen. Daarom geven we je hier wat informatie over onze vereniging, omdat je bij ons meer mag doen dan bij andere maneges. Je rijdt bij ons op een vaste dag op een vaste pony, die je dan ook die dag moet verzorgen.

 

 

Proefmaand

 

Voordat je definitief lid wordt bieden we je eerst een proefmaand aan.

 

In deze maand kun je kijken of je het paardrijden leuk vindt en wij kunnen bekijken wat jouw niveau is.

 

De kosten van de proefmaand zijn € 55,-, hiervoor mag je 4x komen lessen.

 

De overeenkomst wordt na de proefmaand gelijk beëindigd.

 

 

 

Lidmaatschap

 

Als je de keuze maakt om definitief lid te worden vul je een lidmaatschapsovereenkomst in.

 

De kosten voor het lidmaatschap zijn € 50,00 per maand met een opzegtermijn van een maand, per eerstvolgende 1e van de maand.

 

Hiervoor mag je elke week op een vaste dag en tijd een uur komen lessen, met werkverplichting.

 

Voor de allerkleinsten (4 tot 6 jaar) is het wekelijks een half uur (peuterles), zonder werkverplichting.

 

Ieder lid van de vereniging wordt ook lid van de KNHS, dit is de landelijke sportbond waarbij wij zijn aangesloten. De jaarlijkse kosten bedragen € 26,25. Meer informatie over de KNHS vind je op www.knhs.nl/lidmaatschap.

 

 Voor aanmeldingen of meer informatie kunt je een bericht sturen naar ledenadministratie@pcdeschieruiters.nl

 

Wat mag/moet je allemaal doen als je komt rijden

 

Aangezien we een vereniging zijn is het de bedoeling dat je zelf op de dag van je les de volledige verzorging van je paard doet. Bij de verzorging van je paard hoort natuurlijk niet alleen borstelen en knuffelen, opzadelen, afzadelen en opruimen na de les, maar ook het uitmesten van je stal en het onderhouden van de paddock, vullen van de voernetten en het vullen van de waterbakken in de paddock.

 

We begrijpen dat jij of je ouders niet precies weten hoe je een paard moet verzorgen en/of opzadelen of hoe je een stal moet uitmesten. Hiervoor is er bij de beginnersgroep altijd een begeleider aanwezig die jou hiermee kan helpen en uitleg kan geven.

 

 

 

Werkverplichting

 

Bij het aangaan van je lidmaatschap na de proefmaand hoort ook een werkverplichting, deze werkverplichting is voor 3,5 uur per 4 weken. Omdat we een vereniging zijn met allemaal vrijwilligers hebben we geen personeel in dienst, en doen we alles zelf/samen.

 

Ben jij onder de 18 jaar dan is het de bedoeling dat 1 van je ouders deze werkverplichting uitvoert.

 

Er zijn een aantal werkverplichtingen waaruit je kan kiezen:

 

         Kantinedienst (bardienst incl. keuken)

 

 

         Levende have (verzorgen van de clubpony’s – binnen/buiten zetten en uitmesten van de stallen op de dagen dat een clubpony niet wordt ingezet in een les)

 

         Wedstrijdsecretariaat

 

         HHC (o.a. bevoorrading van de kantine en overige facilitaire zaken)

 

         Deelname in het bestuur (mogelijk na 1 jaar lidmaatschap en benoeming door de leden tijdens een ALV)

 

 

 

We starten de werkverplichting als eerste met de kantinedienst. Op deze manier leer je gelijk meer leden kennen. Na een bepaalde periode is het mogelijk om een andere werkverplichting aan te gaan, indien deze beschikbaar is en als je daar zelf de juiste ervaring voor hebt.

 

 

 

Als het echt niet mogelijk is om een werkverplichting uit te voeren is er de mogelijkheid tot afkoop, de kosten hiervoor zijn € 25,- per maand.

 

Bij de peuterles hoort geen werkverplichting omdat deze kinderen maar een half uur rijden in plaats van een uur per week. Wel moet een van de ouders bij de peuterles aanwezig zijn om zelf naast de pony te lopen, zolang je nog geen 6 jaar bent. Als je 6 jaar bent ga je door naar een gewone les en komt er wel een werkverplichting voor je ouders.

 

 

 

Als een les niet door kan gaan omdat je bijvoorbeeld ziek bent of op vakantie bent, dan kan de les niet worden ingehaald.

 

Alleen als een les niet door kan gaan door een oorzaak vanuit de club, bijvoorbeeld door ziekte of afwezigheid van instructie of door een acuut probleem met je paard, dan kan de les op een latere datum worden ingehaald.