Kinderfeestjes (tijdelijk niet mogelijk)


Hieronder vindt u het programma en aanvullende informatie voor een kinderfeestje dat u kunt houden bij Ponyclub De Schieruiters.

We gaan uit van een minimaal aantal van zes deelnemers.

  • Ontvangst met een glas limonade en een plak cake. Hierna wordt er gezongen voor de jarige en is er tijd om cadeautjes uit te pakken.
  • Daarna nodigen we de deelnemers van het feestje allemaal uit om kennis te maken met onze vereniging.
  • Na afloop hiervan is het inmiddels tijd om, onder begeleiding van ervaren jeugdleden, de pony’s te borstelen en op te zadelen en kunnen de ruiters zich gereed maken voor een lesje paardrijden. Er zal worden gestart met een groep van maximaal vijf kinderen, die na een half uur wordt gewisseld. Het is de bedoeling dat ieder kind een half uur op een paard/pony rijdt. 
  • Na afloop worden de dieren naar stal gebracht en afgezadeld.
  • Alle feestgangers verzamelen zich na het rijden in onze kantine, waar zij samen een mooie paardenknutsel mogen maken.
  • Handen wassen en aan tafel. Er kan vooraf een keuze worden gemaakt tussen patat met een snack of een pannenkoekenmenu. Tevens kan er bij de patat worden gekozen voor een kroket, een frikadel of vier kleine kaassoufflés. Bij het eten wordt ook limonade uitgedeeld. 
  • Na het eten zal aan iedere deelnemer een paardrij-diploma en een zakje snoep worden uitgereikt en natuurlijk voor de jarige een mooi aandenken aan het feestje.  

 

Aanvangstijden worden in overleg per feestje vastgesteld. De duur van het feestje ligt tussen 4 en 4,5 uur. Het onderdeel paardrijden zal altijd één volledig uur in beslag nemen.

Veiligheid staat bij onze vereniging hoog in het vaandel. Om deze reden is gekozen om ervaren jeugdleden te vragen voor de begeleiding. Deze jeugdleden helpen bij het poetsen, op- en afzadelen en lopen ook tijdens de les naast de paarden mee. De les zelf wordt gegeven door een instructrice.

 

Onze club zorgt tevens voor veiligheidscaps voor alle deelnemers. De jarige en genodigden worden wel gevraagd op deze dag (regen)laarzen aan te doen.

 

De kosten bedragen € 20,00 per deelnemer. De kosten zijn berekend per deelnemer (kind), dus hierbij zijn geen consumpties voor de begeleiders ingecalculeerd. Het is mogelijk om tegen betaling van de gewone kantineprijzen extra consumpties voor de begeleiders te kopen. Onze kantineprijzen zijn laag.

Mochten over het programma nog vragen zijn, dan horen we dit graag.