Coronamaatregelen


Per 25 september geldt dat de verplichte afstand van 1,5 meter officieel vervalt. 
Daarvoor in de plaats komt de regel dat in de horeca een QR-code getoond moet worden. De overheid heeft bepaald dat dit voorlopig ook geldt in sportkantines.
Vanuit de sportbonden zijn vragen gesteld over de werkbaarheid hiervan, en het volgende is nu bekend:
- Buiten op het terras mag je eten en drinken zonder QR code. Je haalt je bestelling op bij de bar en eet/drinkt het buiten op.
- Binnen mag je in een afgesloten gedeelte van de kantine eten en drinken als je een geldige QR code hebt (vanaf 13 jaar). Dit zullen we aangeven met een lint. Het is voor ieders eigen verantwoordelijkheid om daar gebruik van te maken EN een QR code op je telefoon of geprint bij je te hebben. Als er controle komt en je zit daar zonder geldige QR code dan zijn de gevolgen en de eventuele boete voor je eigen rekening.
- De rest van de kantine mag gebruikt worden zonder geldige QR code om te zitten of om naar het rijden te kijken, mits daar niet wordt gegeten/gedronken.
Samenvattend: 
- Ben je 13 jaar of ouder en ben je gevaccineerd of heb je een herstelbewijs (dus een geldige QR code), dan mag je zowel buiten als binnen (op de aangegeven plekken) je eten en drinken nuttigen. 
- Ben je niet gevaccineerd dan mag je alleen buiten je eten en drinken nuttigen. 
- De rest van de kantine mag gebruikt worden met of zonder geldige QR-code, als daar maar niet wordt gegeten.
- Geef elkaar de ruimte, blijf thuis bij klachten, en houd je aan de overige maatregelen die de overheid aangeeft.
- We gaan elkaar niet controleren, mocht er controle komen dan is een eventuele boete voor ieders eigen rekening.
- Vrijwilligers achter de bar eten en drinken niet en hoeven geen geldige QR-code te hebben.
We snappen dat deze maatregelen lastig uit te leggen zijn, maar dit is wel zoals het nu landelijk is afgesproken. Zie de bijgevoegde link hieronder. We zullen ons er dus aan moeten houden.